Inne publikacje z kategorii:
"5. Bezpieczeństwo żywności i pasz"

Inne publikacje tego autora

Owady w wyżywieniu świata

Autor: Tadeusz Bakuła - emeryt
PDF | Drukuj | Poleć
Owady w wyżywieniu świata

14-17 maja 2014 w Ede w Holandii odbyła się międzynarodowa konferencja pt. „Owady - nakarmić świat” zorganizowana przez FAO (Organizację Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa) przy współudziale centrum badań naukowych (WARA)  i Laboratorium Entomologii Uniwersytetu w Wageningen w Holandii.

Więcej:

Film:

Twój komentarz

Nie jesteś zalogowany. Zaloguj się lub dodaj komentarz bez logowania:

:
:
:
:

Komentarze (2)

  • Edward Skotnicki   |   02.09.2014

    Gratuluję artykułu. Ze zjadaniem owadów i traktowaniem ich jako poszukiwany przysmak miałem już do czynienia w trakcie pobytu w Meksyku. Tam zjada się dość duże pluskwiaki - humile, które można kupić w dużych ilościach w postaci żywych owadów, pakowanych w polietylenowe woreczki. Tubylcy zjadają je garściami bezpośrednio z woreczków, albo też dodają rozgniecione np. do sałatek. Pozdrawiam Edward Skotnicki

  • Maja Stokłosa   |   22.09.2014

    Bardzo fajny artykuł.